To νέο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΡΟΥΛΙΑΡΗΣ
είναι γεγονός.
Μέσα στο 2005-2006 η εταιρεία Τρούλιαρης θα υλοποιήσει μια επένδυση της τάξης των 2.500.000 Εuro.

Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν 1.500 τ.μ. σε σύνολο 5.500 τ.μ. συνολικού οικοπέδου ενώ η όλη κατασκευή ανταποκρίνεται στις τελευταίες προδιαγραφές κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σύνολο των χώρων είναι κλιματιζόμενοι και αυτόματα αεριζόμενοι και πάντα κάτω από αυστηρά στάνταρντς HACCP και ISO.

Το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου, με τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές εγγυάται με ασφάλεια την άριστη ποιότητα του γάλακτος. Η συλλογή του γάλακτος γίνεται με σύγχρονους προψύκτες στον τόπο του παραγωγού εξασφαλίζοντας μικρότερους χρόνους διακίνησης, αλλά και πλήρη ασφάλεια στον τρόπο συλλογής του γάλακτος.
Παράλληλα δύο φορτηγά βυτία με ισοθερμική μόνωση, συνολικού χώρου 30.000 ΛΙΤΡΩΝ γάλακτος θα μεταφέρουν στη βιομηχανία ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ σε σταθερή θερμοκρασία 4 C.

Σύγχρονα συστήματα καθαρισμού, φιλτραρίσματος παστερίωσης και επεξεργασίας, δυναμικότητας 56.000 ΛΙΤΡΩΝ διοχετεύουν το γάλα ανά 8ωρο σε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ θαλάμους ΤΩΝ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ συνολικού ΕΜΒΑΔΟΥ 1.500 τμ. ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.

Όλη αυτή η διαδικασία παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου, εγγυάται την άριστη ποιότητα του γάλακτος και των παραγώγων του με αυστηρό αποδέκτη πάντα τον απαιτητικό καταναλωτή.
Η βιομηχανία Γ. Τρουλιάρης επενδύει στον εκσυγρονισμό

Κέρδος 17/3/2006 07:15


Επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος Γ. Τρούλιαρης & Σία ΟΕ, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της παραγωγής.
Η επένδυση εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Γεωργίας, όπως αναφέρει στο «Κ» ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Γιώργος Τρούλιαρης.

Η εταιρεία Τρούλιαρης ιδρύθηκε το 1968, με έδρα τη Θάσο. Αντικείμενό της είναι η αγορά και η επεξεργασία γάλακτος για την παραγωγή και την εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων. Προμηθεύεται το φρέσκο γάλα από παραγωγούς της Θάσου για την παραγωγή κυρίως ημίσκληρων τυριών και φέτας, με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη της γκάμας των προϊόντων της. Παράλληλα, ασχολείται και με τη διανομή ετοίμων προϊόντων, όπως μέλι, λάδι και φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το αντικείμενο της Τρούλιαρης είναι η παραγωγή φέτας, κατσικίσιου τυριού, μυζήθρας, κίτρινων τυριών και βουτύρου. Η διανομή των προϊόντων της γίνεται κυρίως στις αγορές της Θάσου και της Βόρειας Ελλάδος, με στόχο την επέκτασή της σε ολόκληρη τη χώρα και την αύξηση των πωλήσεών της, κατακτώντας ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στον χώρο των τυροκομικών προϊόντων και με ενδεχόμενη συνεργασία και εκτός συνόρων για εξαγωγή ετοίμων προϊόντων.

Αμεσος στόχος της εταιρείας Τρούλιαρης είναι η εδραίωση των προϊόντων και του ονόματός της στην αγορά και στις προτιμήσεις των καταναλωτών, με σκοπό να παρέχει την καλύτερη ποιότητα, αλλά και να διευρύνει τον κύκλο εργασιών της. Η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει και σε νέους κωδικούς τυροκομικών προϊόντων με μια σταδιακή ανάπτυξη της γκάμας. Προσανατολίζεται επίσης στην παραγωγή καπνιστών τυριών.
Οσον αφορά στον ανταγωνισμό που υπάρχει στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων, ο κ. Τρούλιαρης επισημαίνει ότι ο ανταγωνισμός πάντα ευνοεί τους επαγγελματίες του κλάδου και συχνά δημιουργεί προβλήματα όταν γίνεται αθέμιτος. Φυσικά, τα μεγέθη των εταιρειών δεν μπορούν να συγκριθούν, αλλά ο σκοπός τους είναι κοινός. Ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο αναλόγως των δυνατοτήτων του.

Για το αν οι μικρές εταιρείες του κλάδου μπορούν να επιβιώσουν έναντι των μεγάλων ή κινδυνεύουν να απορροφηθούν από τις μεγάλες, ο κ. Τρούλιαρης υποστηρίζει ότι οι μικρές εταιρείες στοχεύουν σε διαφορετικά μεγέθη απ' ό,τι οι μεγάλες, μπορούν να επιβιώσουν και πρέπει να συνυπάρχουν σε υγιή ανταγωνισμό. «Ποτέ δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί μία επιχείρηση και πάντα οι συμφωνίες γίνονται προς όφελος και των δύο πλευρών. Τα συμφέροντα είναι προσωπικά και άλλοτε αμοιβαία», σημειώνει.
Οσον αφορά την εμπιστοσύνη του καταναλωτή πιστεύει ότι κερδίζεται με την πορεία της κάθε εταιρείας στον χώρο που εξειδικεύει την παραγωγή της. Το όνομα εμπνέει εμπιστοσύνη και αποκτάται με τη χρόνια παράδοση και ποιότητα των προϊόντων της.

δείτε το δημοσιευμένο άρθρο >>